0730 092 922

HIPNOZA PENTRU ANXIETATE ȘI ATACURI DE PANICĂ

admin

Hipnoză – Tratament cu rezultate rapide pentru anxietate, atacuri de panică, depresie, fobii și adicții.


Hipnoza, metodă terapeutică eficientă

Psiholog şi psihoterapeut Gina Dafinoiu

,,Când am venit pentru prima dată în cabinet nu aveam nicio idee că urmează să vin constant, de fiecare dată cu şi mai mult entuziasm. Credeam că nevoia de a mă cunoaște mai bine prin teste de personalitate este singurul meu scop, nevoie aparută în urma incapacității mele de a gestiona consecințele unei perioade foarte dificile care m-a demoralizat complet, oferindu-mi şi mai puţină încredere în mine decât avusesem. Astfel, am avut nevoie să-mi redescopar calităţile şi să-mi reamintesc părțile bune, pe care le neglijasem cu mult timp în urmă, fapt ce a şi atras lucruri neplăcute în jurul meu. Însă, descoperirea unor defecte care m-au impiedicat dintotdeauna să fiu mulţumită cu ceea ce sunt, a fost şi mai importantă. La propunerea de a minimiza aceste defecte şi de a-mi creşte încrederea în mine cu ajutorul hipnozei, nu am fost neapărat încantată, neavând cunoştinţe despre efectele sale şi încredere, dar nu am fost nici împotriva. Pot spune ca am fost foarte insipirată în ziua în care am decis că vreau să urmez terapia, decizie luată tot din neputinţa de a depăşi problemele de una singură, din cauza gândurilor care mă copleşeau şi pesimismului care mă domina. Dar, mai ales, înțelesesem că este o ocazie bună şi este posibil să îmi reglez comportamentul şi să elimin părţile care mă deranjau, mai precis să accesez feminitatea şi încrederea în mine, fiind foarte scăzute. După prima şedintă de hipnoză, am observat diferenţe importante în mişcări, stima de sine crescuse, gândurile negative erau tot mai puţine, aveam mult mai multă răbdare şi concentrare în tot ceea ce făceam, eram departe de a produce sau alimenta conflicte şi eram mult mai interesată de lucrurile mărunte şi mai bucuroasă de tot ce am în jur. După a doua şedintă, mişcările şi atitudinea masculină par ca şi cum nu au făcut niciodată parte din mine…mi le amintesc tot mai vag şi nu îmi sunt deloc naturale dacăîncerc să le exersez şi aplic.

În cazul în care factorii externi îmi produc agitaţie, forţa maximă cu care mă stresez sau enervez este încă foarte mică faţa de cea din trecut. Planurile şi dorinţele la care înainte mă gândeam cu pesimism şi frica că nu le voi putea realiza, mi se par tot mai aproape de a deveni realitate, iar interacţiunile cu oamenii s-au îmbunătăţit semnificativ prin faptul că a scăzut anxietatea. Hipnoza m-a ajutat să fiu tot mai sigură pe faptul că pot avea un rol important în viaţa oamenilor deoarece nu mă mai disprețuiesc si îmi recunosc valorile, care nu sunt puţine. Singurul disconfort pentru mine apare atunci când îmi amintesc de ceea ce eram înainte să se producă aceste schimbări definitive şi când mă gândesc câte oportunităţi şi lucruri plăcute am putut sa rătez din cauza neîncrederii în mine, anxietăţii şi a barierelor care apăreau în comunicare şi mă împiedicau să-mi pun în valoare calităţile. Aştept cu nerăbdare să continui să observ treptat tot mai multe diferenţe şi să devin ceea ce am vrut dintotdeauna…ce eram de fapt, dar îmi era frică să arăt. Sunt extrem de mulțumită de modul în care s-au întamplat lucrurile, făcându-mă să cer ajutor, deoarece nişte trăiri temporare m-au determinat să fac aceste schimbări care sunt definitive. Sunt mândră de alegerea facută şi de intuiţia pe care am avut-o când v-am ales pe dumneavoastră! Sunteți o personă incredibil de blândă care reușește prin simplul fapt de a fi să transmită multă dragoste și bunătate!,,

Împărtăşesc cu voi mesajul de recunoştinţă al unei persoane care a trecut pragul cabinetului meu şi care a acceptat la sugestia mea, să aplice tehnicile de hipnoză pentru atingerea obiectivelor propuse. Hipnoza este o tehnică excelentă prin care persoanele pot să obțină transformări pozitive accesând potențialul lor interior. Hipnoza se desfășoară într-o stare de relaxare completă în care cantitățile de serotonină cresc și sunt eliberate în organism. În starea de hipnoză au loc experiențe emoționale benefice pentru atingerea obiectivelor dorite.
Hipnoterapia este o tehnică efectuată în siguranță. Ea se adresează minții subconștiente aducând schimbări benefice în modul în care omul se simte, se comportă, gândește. Hipnoterapia ajută și în procesul de vindecare a diverselor afecțiuni precum: reducerea stresului, anxietate, depresie, atacul de panică, renunțarea la fumat, depășirea gândirii negative, îmbunătățirea relațiilor cu oamenii, atingerea obiectivelor, încredere de sine, depășirea auto-sabotajului, îmbunătățește imaginea de sine, depășirea temerii de a vorbi în public și a tracului, depășirea viciilor, depășirea temerilor și fobiilor, dezvoltare personală etc. Cu ajutorul terapiei prin hipnoză poţi să-ţi dai seama de autencitatea ta şi să îţi dai voie să-ţi exprimi puterea personală în orice aspect din viaţa ta. Hipnoza te poate ajuta să găseşti în interiorul tău momente în care ai fost bine cu tine însuţi. Te poţi conecta cu emoţiile tale din acea perioadă. Îţi poţi raspunde atunci la anumite întrebări.

Înainte de a începe terapia în sine, subiectul vine cu o serie de întrebări la care nu găseşte răspuns: cine sunt eu adevărat? sau cine m-a transformat în ceea ce sunt acum? Hipnoza şi-a dovedit deseori utilitatea pentru creşterea încrederii subiectului că va putea face faţă oricărei situaţii. Subiectul învaţă să combată gândurile negative, să le identifice convingerile limitative şi să le substituie cu unele mult mai realiste. Graţie suspendării trecătoare a gândului critic, discursiv din timpul hipnozei, subiectul acceptă mult mai bine comunicarea de tip persuasiv.
Subiecţii, când se află în transă hipnotică devin mai disponibili să reţină mesajele hipnoterapeutului şi să devină mai receptivi cu
conţinutul acestora, decât cei care cei care stau doar faţă în faţă. Suspendarea temporară a gândirii negative îl poate face pe subiect mult mai deschis şi în ceea ce priveşte interpretările cu caracter alternativ, semnificaţia unor situaţii şi evenimente, în raport cu propriile abilităţi de a putea face faţă situaţiei, dar şi faţă de rezultatele aşteptate. În starea de transă evadăm din realitate în interiorul minţii noastre. Folosind această tehnică putem descoperi resursele psihologice de care subiectul are nevoie ca să îşi poată rezolva problemele cu care a venit în cabinet.

În mintea fiecăruia există o minte magică şi una raţională. Amândouă au acelaşi scop, acela de a pune ordine în comportamentul omului.

Când gândirea logică eşuează, intervine mintea magică. În transa hipnotică suntem conduşi într-o realitate ficţionară care are ca obiectiv schimbarea.