0730 092 922

Psiholog Gina Dafinoiu

 putea începe prin a spune  sunt o ființă cu sentimente, ele  definesc într-un fel cel mai mult. Cred  fac parte din categoria EU-rilor “lipicioși”;  identific cu multe stări sufleteștiPrin zâmbet apropii oamenii, îmi place mult  zâmbesc.

La fel cum sunt unii pasionați de orice altceva, eu sunt pasionată de autocunoaștere și dezvoltare personalăConsider  fără a ne cunoaște pe noi înșine nu putem  ne dezvoltăm, nu putem evoluaSunt un om care iubește oamenii, care le înțelege rătăcirile și căruia nu îi este rușine, care nu uită  a avut propriile rătăciri. Sunt o parte din tot ceea ce am găsit în drumul meu.

despre-mine
Se spune  cel mai important în procesul învățării și cunoașterii de sine nu este  știi  dai răspunsurici  pui întrebări bune la care  găsești răspunsLa unele găsim răspunsul destul de repede, dar sunt întrebări la care nu găsesc răspunsulÎntodeauna am crezut  răspunsul potrivit, răspunsul corect este dat de relația cu lumea, cu semenii.


Am ales profesia de psiholog pentru  iubesc oamenii, pentru  fac totul din pasiune și pentru a-i ajută pe ceilalți  treacă peste problemele lor,  le înțeleagă pot baza mereu pe intuiție care nu da greș niciodată având o imagine de ansamblu foarte bine dezvoltată. De când mi-am început călătoria prin sufletele și mințile oamenilor, am început   descopăr și mai mult pe mine. Paradoxal, dar asta este purul adevărCând devin atentă la ce simt și ce gândesc cei din jurul meu, realizez cât de diferiți suntem noi oamenii, începi  te conștientizezi pe ține cu adevăratputând înțelege și acceptă ce spun, simt și gândesc ceilalți. Am realizat  pentru a ajută trebuie întâi  înțeleg ceea ce simt.

 

“Eu sunt in cele din urmă, căutarea de sine. Exist pentru că mă caut pe mine însumi. Nu mă caut ca să mă găsesc; faptul că mă caut pe mine însumi este semnul că deja m-am găsit.” Mircea Cărtărescu


Cred că cel mai greu lucru de pe lumea asta este de a te cunoaștepe tine!
Aș putea începe prin a spune că sunt o ființă cu sentimente, ele mă definesc într-un fel cel mai mult.Cred că fac parte din categoria EU-rilor “lipicioși”; mă identific cu multe stări sufletești. Prin zâmbet apropiioamenii, îmi place mult să zâmbesc.

La fel cum sunt unii pasionați de orice altceva, eu sunt pasionată de autocunoaștere și dezvoltare personală. Consider că fără a ne cunoaște penoi înșine nu putemsă ne dezvoltăm, nu putem evolua. Sunt un om care iubește oamenii, care le ințelege rătăcirile și căruia nu îi este rușine, care nu uităcă a avut propriile rătăciri. Sunt o parte din tot ceeace am găsit în drumul meu.

Se spune că cel mai important în procesul învățării și cunoașterii de sine nu este să știi să dai răspunsuri ci să pui întrebări bune la care să găsești răspuns. La unele găsim raspunsul destul de repede, dar sunt întrebări la care nu găsesc răspunsul. Întodeauna am crezut că răspunsul potrivit, răspunsul corect estedat de relația cu lumea, cu semenii.


Am ales profesia de psiholog pentru că iubesc oamenii, pentru că fac totul  din pasiune și pentru a-i ajuta pe ceilalți să treacă peste problemelelor,să le înțeleagă. Mă pot baza mereu pe intuiție care nu dă greș niciodată având o imagine deansamblu foarte bine dezvoltată.


De când mi-am început călătoria prin sufletele și mințile oamenilor, am început să mă descopăr și mai mult pe mine. Paradoxal, dar asta este purul adevăr.

Când devin atentă la ce simt și ce gândesc cei din jurul meu, realizez cât de diferiți suntem noi oamenii, începi să te conștientizezipe tine cu adevărat, putând înțelegeși accepta ce spun, simt și gândesc ceilalți. Am realizat că pentru a ajuta trebuie întâi să înțeleg ceea ce simt.


Profesia de psiholog pentru mine propune sensuri, invită la autocunoaştere, şi aduce la-o-laltă mai multe tehnici şi metode de lucru. În profesia pe care am ales-o nu este vorba neapărat de originalitate şi de inovaţie, ci de capacitatea de a privi lucrurile din mai multe unghiuri şi de a decide rapid ce se potriveşte într-o situaţie sau alta.
Ca psiholog am învăţat că atât problemele cât şi soluţiile se găsesc în interiorul fiecăruia, însă uneori este necesară o privire obiectivă care să poată desprinde esenţa lucrurilor din rutină, detaliile inutile şi blocaje,apoi sa le direcţionez spre un scop dorit.
În concluzie pot spune despre mine căsunt o persoană cu un caracter și o personalitate  foarte complexă, că nu îmi pot pune o etichetă asemeni unui produs comercial, pentrucă nu există un singur lucru care să mă definească, ci o constelațieî ntreagă de componente care doar împreună pot răspunde la întrebarea” Cine sunt eu?”

CERTIFICĂRI  ŞI  SPECIALIZĂRI:

  • Psiholog clinician– atestat Colegiul Psihologilor România – Cabinet Individual de Psihologie Dafinoiu Gina
  • Psihoterapeut integrativ – atestat Colegiul Psihologilor România formare în cadrul Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativă- A.R.P.I.
  • Psihoterapeut în hipnoză ericksoniană  şi hipnoză clinică- atestat Colegiul Psihologilor România formare în cadrul Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană
  • Hipnoterapeut – pregatire în cadrul Europen Hypnosis Associatian
  • Specialiast în Evaluare şi Analiză Comportamentală – pregătire în cadrul ZIVAC
  • Dezvoltare Personală – în cadrul Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativă – A.R.P.I.
  • Certificare în terapie online – formare în cadrul Asociaţiei Române de Psihoterapie Integrativă- A.R.P.I.
  • Formare profesională continuă- atestat Colegiul Psihologilor România Consilierea Cuplurilor şi Psihosexologie
  • Psiholog clinician – Centrul New Odyssey
  • Master – atestat Colegiul Psihologilor România – Psihodiagnoză Cognitivă şi Consiliere Psihologică
  •  

    ALTE ACTIVITAŢI  DE  DEZVOLTARE ŞI
    SPECIALIZARE PROFESIONALĂ:

    • Articole de psihologie publicate în revista de psihologie UltraPsihologie- Bucureşti
    • Articole de psihologie publicate în revista Colegiul Tehnic Forestier – Câmpina
    • Articole de psihologie publicate pentru centrul de copiii – Centrul Mental Art
    • Coautor volum teme psihologice – CERCETARE – MANIFESTĂRI ŞTIINŢIFICE  -UEB- 2019 Internaţional Conference – Ecology of XXI Century
    • Consiliere psihologică acordată şcolarilor în cadrul voluntariatului desfăşurat în cadrul Fundaţia pentru Dezvoltare Locală şi Regională – Bucureşti
    • Consiliere psihologică acordată pacienţilor minori în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila –Câmpina
    • Specializare si studiu permanent în obţinerea de informaţii noi în domeniul Analizei Aplicate a Comportamentului –ABA- în cadrul Asociaţiei New Odissey